ulvens.se

Ja, äntligen har jag fått ordning på det här, med en uppdaterad sida, och en lättare adress att komma ihåg.


www.ulvens.se

Kika gärna in och kolla. Jag sitter just nu och filar på små seriestrippar om Fenris som kommer att finnas uppe på den hemsidan så småningom.

Och när allt gick så bra, går hunden och skaver av en bit av sin trampbyna så nu går han i krage och ser olycklig ut! Men vi hade en bra förmiddag i alla fall, med hundkompisar, vatten och mycket pinnar att leka med. Det var antagligen då som han gjorde sig illa på något vis, inte konstigt eftersom han går på som ett ånglok hela tiden. Nu får han gå med sko när vi är ute för att inte skava ytterliggare på trampdynan. Tur är väl att såret sitter på sidan av trampdynan och inte oavanpå så han slipper vara halt i alla fall.


Sommarulv

Sommaren är här, med besked. Det är underligt, här uppe i Umeå, hur våren liksom bara springer förbi, likt en bekant man bara känner till namnet, som en gång om året gläntar på dörren och ropar hej! innan den springer vidare. Först hade vi två meter snö som täckte staden, och under loppet av tre veckor var all snö borta och ryssvärmen kom, med 25 grader i skuggan. Givetvis, som alla år, blir det ett bakslag med frostiga nätter och mycket regn. Dock syns våren inte till, det är helt enkelt bara det sista av vintern som hänger sig kvar.
Men nu är sommaren här på riktigt!

Och med det, kommer också träningen. Eftersom förra sommaren gick åt till att hålla sig på benen, tappade vi mycket av träningen, men det tar vi igen nu. Snart är det debut på agility-banan som gäller, vi får vad han tycker om tävlingssituationer. På träning går det jättebra så länge han inte måste vara på banan tillsammans med hundar som skäller väldigt mycket, för det stressar upp honom lite för mycket. Men annars går det jättebra, han har bra flyt, bra driv mot hindren och handlingen fungerar super eftersom han är så lyhörd.
Spår går också mycket bra, så vi får se vad vi gör av det. Lydnaden går lite knaggligt just nu eftersom vi tränat det hela vintern så både han och jag är lite less på dem biten. Vi får nog fortsätta med vår lydnadspaus och se vad som händer sen.

Med sommaren kommer också bad och det är en av Fenris stora favoriter. Ju skitigare vatten, desto bättre givetvis, men sjöar och hav fungerar det med.


 

Det dyker också upp en hel del döda fågelungar nu när äggen kläckts och det tycker Fenris är riktigt gosigt. Finns så mycket man kan göra med den, när de blåst ut boet och dött. Man kan rulla på dem, det är en stor favorit. Man kan tugga på dem (tack och lov äter han dem aldrig), man kan också ta dem i munnen och tvinga någon till lek! För det är så roligt när folk liksom hoppar undan och skriker åt honom när han kommer som ett ånglok med en död fågel i munnen. Hur gör jag för att stävja det här beteendet? ullandet går inte att göra något åt om han hinner dit och ser fågeln innan mig. Tuggandet och jagandet gör han aldrig med mig eftersom han vet att han inte får, men att göra det med mina vänner som ibland lånar honom på promenad, det är fina grejer!

Så Fenris recept på en lycklig sommar:

1. Bada, helst i vatten som stått stilla ute på en myr ett tag. Kom iåg att dricka vad det än är du badar i.

2. Hitta så många döda djur du kan på en promenad, och hitta nya, kreativa sätt att använda dem på.

3. Ät. Hundmat och stödfodring med råttmat, saker som folk lämnat efter sig på picknick och papper.

4. Ligga i gräset, helst på rygg, och jaga flugor med munnen.

Och du får inte glömma, att åka ner till sommarens läger, för utan det kan det ju inte bli speciellt roligt.

Om du följer alla dessa punkter, lovar Fenris dig en minnesvärd sommar!

 

Om en och en halv vecka bär det av söderut till Sala! Det är i alla fall något som både jag och Fenris ser fram emot!

 

 


RSS 2.0