Fenrisbus

Ja, man kan inte sätta någon annan rubrik än fenrisbus här för senate veckorna har varit fyllda av just det. Jag vet inte riktigt om det beror på att Ossian, min brors hund, varit på besök en vecka eller om det beror på kylan som kommit med den annalkande hösten men allt kretsar just nu kring bus. Bus när han ska sova, bus med maten, bus under träning och bus å promenaden. En messa Fenrisbus! Och trots allt detta bus har han blivit påtagligt mycket mognare, vilket är riktigt roligt. Trots att han ska busa och leka under träning så lyckas han ändå hålla fokus på det han ska göra däremellan, och sen får vi belöna med lek. Jag har hittat en bra kong som han förälskat sig i. Den ä bra, eftersom jag kan kasta den långt också.

Ja, bus var det. Ossian har som sagt varit här en vecka och de har haft mycket roligt tillsammans. Det är roligt att se att de båda, trots att de nu är fullt könsmogna hanar, fortfarande går så bra ihop. Bara de får äta i varsitt rum går allt hur bra som helst, de leker med pinnar och jagar varandra och brottas. De hittade dessutom en riktigt bra badbäck i skogen som de hoppade upp och ner i. Var riktigt festligt att se! Så nu är Fenris absolut inte rädd för vatten längre, för det här har verkligen varit en vattensommar på alla sätt och vis.

Vad mer? Jo, just det! Mamma har glatt talat om att Sazzi, hennes tik, nu har fött sex friska vackra valpar, två tikar och fyra hanar. Jag ska försöka ta mig ner till Timrå och se på dem så fort jag får tid. Fenris ska o hos farmor då, för han är lite för stor och oförsiktig för att få umgås med små valpar.

Agilityträningen går verkligen framåt! Han tar alla hinder obehindrat nu, så det är bara att börja arbeta på farten, sen har vi ett agilitychampion! Eller kanske inte, han kommer knappast bli den snabbaste hunden på plan, en så länge vi tycker det är roligt spelar det ju faktiskt ingen roll. Vi har försökt hitta några bra lydnadstävlingar här uppe så vi kan försöka oss på första debuten, men vi är upptagna alla datum hittills, så vi får se, kanske blir en tävling nästa vår istället. Det blir i alla fall en debut på agilitytävlingarna då det är en sak som är säker. Och spåret då? Jo, det går framåt. Just nu har han en period där han tycks intressera sig för alla slags lukter och tappar lätt bort sig i spåret, och då det regnat i flera dagar här, har vi faktiskt varit lite lata och varit inne och myst. Man måste få göra det ibland också. Så tar vi nya tag i spårskogen nästa vecka! Och nu ska vi ut och gå. Kram på er alla som läser!

RSS 2.0